Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

07 Mart, 2012

Şeker Hamurlu Kurabiye


2 Su Bardağı Un
2 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
140 gr. Tereyağı (Tuzsuz ve Oda Sıcaklığında)
2 Yumurta (Oda Sıcaklığında)
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
2 Çay Kaşığı Tarçın (Tercih etmeyenler için zorunlu değil).
Dilediğiniz renklerde Şeker hamuru.
Fırın 180 Derecede Isınacak

Büyük bir hamur yoğurma kabına tereyağını küp küp kesip ortasına yerleştirin.
Etrafına unu, şekeri, karbonat ve tarçını ekleyerek ilave edin.
Üzerine yumurtaları kırın ve etrafından ortaya alarak yoğurun.
Hamuru kıvama getirmek için ara ara nişasta ekleyin. (Nişastanın tamamı bir anda eklenmez).
Kulak memesi kıvamında olunca nişasta eklemeyi bırakın.
Tezgaha buğday nişastası serpin.
Merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm inceliğinde açın. (Tercihe göre daha ince ya da daha kalın yapabilirsiniz).
Kalıplarla hamuru kesin ve tepsiye dizin.
180 Derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Kurabiyeler soğurken şeker hamurunu olabildiğince ince açın. (Şeker hamurlarının önce elde yoğurularak biraz yumuşatılması gerekir. Yumuşattıktan sonra normal hamuru açar gibi merdane yardımıyla açın). Kurabiyelerinizi kestiğiniz kalıpla şeker hamurunu da kesin. Soğuyan kurabiyelerinizin üstüne bir fırça yardımıyla bal sürün ve kalıpla kestiğiniz şeker hamurlarını kurabiyenin üzerine yapıştırın. Şeker hamurlarının da üzerine şeker kalemleri ya da gıda kalemleriyle süsleyebilirsiniz. Eğer şeker hamurunun üstüne pasta süsü eklemek istiyorsanız, hamurun üzerine de bal sürerek pasta süsünün yapışmasını sağlayabilirsiniz. Özel bir amaçla hazırlıyorsanız, her bir kurabiyeyi kurabiye poşetlerine koyup organze ya da saten fiyonklarla bağlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder